Tuesday to Friday | 11:30 am - 2 pm |
Resa Solomon-St. Lewis is the CEO & Executive Chef of Baccanalle in Ottawa. Chef Resa was born in Winnipeg into a family from Trinidad & Tobago and has lived most of her life in Ottawa with her wonderfully supportive husband and family.
Resa is an award-winning, professionally trained Chef from Algonquin College with an engineering degree from the University of Ottawa. After a lengthy career in environmental engineering and management, she founded Baccanalle with the goal of sharing a taste of the Caribbean and creating lifestyle options.
Baccanalle started in local Farmer’s Markets and community events and has grown to also include major festivals, bespoke events, a line of specialty foods, and a sought-after catering company. Food Network Canada highlighted Baccanalle as one of the best woman-led food businesses in Canada. She is an Embassy Chef Challenge Champion and People's Choice Award winner. Resa is an avid community supporter and is the recipient of a Black History Ottawa Community Builder award. Chef Resa holds deep appreciation for her team’s contribution to the success of Baccanalle.
Resa is also passionate about sharing Caribbean culinary heritage knowledge. She is a guest lecturer at Algonquin College and the host of In the Kitchen with Resa, a cooking show on Rogers TV, streaming on YouTube.
Resa Solomon-St. Lewis est la directrice générale et la cheffe de cuisine de Baccanalle, à Ottawa. Elle est née à Winnipeg dans une famille d’origine trinidadienne et a vécu la majeure partie de sa vie à Ottawa entourée de son époux et de sa famille.
Cheffe primée, Resa Solomon-St. Lewis a étudié l’ingénierie à l’Université d’Ottawa. Après une longue carrière en gestion et en génie de l’environnement, elle décide de parfaire ses talents culinaires au Collège Algonquin, puis fonde Baccanalle dans l’idée de faire rayonner les saveurs des Antilles et de proposer des expériences culinaires qui correspondent aux différents modes de vie.
Après des débuts confidentiels sur les étals des marchés fermiers locaux et les foires communautaires, Baccanalle a depuis diversifié ses activités. L’entreprise est maintenant présente dans les grands festivals et les événements privés et propose des produits d’épicerie fine et un service de traiteur très prisé. La chaîne Food Network a classé Baccanalle parmi les meilleures entreprises canadiennes du secteur alimentaire dirigées par une femme. Resa Solomon-St. Lewis a remporté la première place et le prix du public lors d’un défi rassemblant les chefs d’ambassade à Ottawa. Très impliquée dans sa communauté, la cheffe a reçu un prix de bâtisseuse communautaire de Black History Ottawa. Elle sait que son équipe y est pour beaucoup dans le succès de Baccanalle.
Cette passionnée du patrimoine culinaire des Caraïbes est également conférencière invitée au Collège Algonquin et est à la tête de sa propre émission de cuisine, In the Kitchen with Resa, diffusée sur Rogers TV et sur YouTube.
Pricing is exclusive of taxes and gratuities
Allergies? Don’t be shy, let your server know!
Homemade buns and Trinbago hops bread with spicy maple-infused butter
Chadon beni gel and spicy pholouri longhi
Romaine, radicchio, kale, maple double-smoked bacon, sourdough croutons
Jerk spiced tofu, zaboca, pickled onions & herb vinaigrette
Grilled Le Coprin mushrooms, goat cheese and brandy cherries on Nat’s sourdough
Togarashi and caper aioli, apple, scallion, lime ponzu
Coconut cream curry sauce with fresh cucumber chow
Jerk aioli and tamarind sauce
Selection of cured meats, served with house pickles, mustards, chutneys, preserves, and toasted baguette
Please ask you server for todays featured items
Add a featured cheese for $6
Sauteed greens, coconut rice and peas, crisp plantain, rum tamarind sauce
Braised short rib, caramelized onions, rutabaga, rice, spicy tomato chutney, tomato broth
Sweet pickled red onions, cucumber chow, garlic aioli, chadon beni gel, pepper sauce, lettuce, tomato, served with fries or garden salad
Cucumber chow, jerk aioli, smoked cheddar, lettuce, sweet BBQ Jerk, served with fries or Garden salad
Longhi, chickpea, squash, zucchini, roti, pelau rice, pikliz
Cauliflower cream, pinenuts, herb pesto, garlic chips, parmesan
Chestnut crème fraiche ice cream, raspberry crumble,
chocolate sauce
Fair trade chocolate, coconut ice cream, oatmeal cookie crumble, spiced mango gel
Rum-soaked lemon pound cake, vanilla custard, chantilly
Espresso chocolate mousse, hazelnut brittle, passion fruit chantilly
Selection of 4 premium Canadian cheeses, crostini, house made crackers, candied nuts
Seasonal inspiration
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